Onderhoud en reparatie

Welke diensten kun je in jouw website opnemen?

Een goede vindbaarheid begint met een professionele website. Een website via Voor Auto biedt jou gemak en professionaliteit. En dat ook nog voor een zeer nette prijs. Voor onderhoud en reparatie hebben we bijna alle diensten in beeld gebracht. Wil je een dienst toevoegen, dan regelen we dat voor jou. Overigens kun je de overige webteksten heel eenvoudig wijzigen of aanvullen. Hiervoor hoef je echt geen ICT-er te zijn. En kom je er toch even niet uit, dan is dat geen enkel probleem. Wij helpen jou graag. Onderstaand een overzicht van de diensten met bijbehorende beschrijvingen voor de website. Wil je demo website van een garagebedrijf bekijken, klik dan op deze link

APK

Bij een APK-keuring wordt gecontroleerd of jouw auto of bestelbus nog voldoet aan de wettelijk gestelde milieu- en veiligheidseisen.

Tijdens de keuring wordt er beoordeeld op verschillende punten zoals de wielophanging, remmen, schokdempers, verlichting en banden. Een APK staat los van standaard onderhoud.

Nieuwe personenauto’s met benzine- of elektromotoren worden na vier jaar voor de eerste keer gekeurd. De twee volgende keuringen vinden om het jaar plaats, daarna elk jaar. (BV. koop nieuwe auto in 2020; APK in 2024, 2026, 2028, 2029 en verder) 

Nieuwe dieselauto’s, auto’s met gas of andere motoren worden na drie jaar voor de eerste keer gekeurd. Daarna vindt de APK-keuring jaarlijks plaats.  (BV. koop nieuwe diesel in 2020, APK in 2023, 2024, 2025 en verder)

Accu vervangen

De accu zorgt er onder andere voor dat de auto start, de lichten branden en de radio het doet. Als de motor van jouw auto moeilijk start is er een kans dat de accu niet meer goed werkt.

Wanneer je twijfelt of er problemen met de accu zijn, kom dan langs voor een accucheck.

Gemiddeld gaat een auto accu 4 tot 6 jaar mee, maar het kan ook langer of iets korter zijn. Dit is niet van tevoren aan te geven en heeft ook niet per se te maken met de prijs van de accu.

Airco repareren

Wanneer de airco niet meer werkt, is het bijvullen van het systeem een mogelijke oplossing.

Helaas spelen er ook andere factoren een rol waarom een airco niet werkt. Denk hierbij aan een lek, een storing in het systeem, of een kapot onderdeel. Regelmatig is er sprake van een defecte aircocompressor. De aircocompressor is verantwoordelijk voor het samenpersen van het koudemiddel.

Twijfel je over de werking van de airco? Kom dan bij ons langs voor een controle.

 

 

Airco vullen

Het regelmatig onderhouden van de airco is van groot belang. Door het bijvullen van de airco blijft het systeem in goede conditie en voorkom je dure reparaties.

Daarnaast heb je zowel in de zomer als winter een aangename temperatuur, een betere luchtvochtigheid en geen beslagen autoruiten. Bij normaal gebruik verliest het aircosysteem 10% van het koudemiddel per jaar. Neem met ons contact op om de airco bij te vullen.

Automaat spoelen

Onderdelen van een auto zijn aan slijtage onderhevig. Dat geldt ook voor de onderdelen van een automaat.

De olie vanuit de fabriek wordt oud, vervuilt en kleine deeltjes ijzer in de bak gaan zwerven. Dit kan voor problemen tijdens het rijden zorgen.

Maak de automaat vreemde geluiden of schakelt de automaat niet goed? Maak dan met ons een afspraak om de automaat een spoelbeurt te geven.

Ervaar je nog geen problemen, overweeg dan om de automaat preventief te spoelen. De onderhoudstermijn van de automaat verschilt per merk en type auto. Neem voor meer informatie over het spoelen van de automaat met ons contact op. Wij helpen jou graag.

Bandenwissel

We staan klaar om je banden te wisselen. De maanden maart en april zijn de wisselmaanden voor de zomerbanden, in de maanden oktober en november wordt het weer tijd voor winterbanden.

Heeft jouw auto een onderhoudsbeurt of een APK nodig, dan kunnen we de bandenwissel daarmee combineren. Neem ook met ons contact op voor de prijs van het wisselen van banden bij volledige demontage, balanceren en montage.

 

Nieuwe banden nodig? Wij geven graag advies welke band het beste bij jouw auto past. Uiteraard wordt er met jouw wensen rekening gehouden. Neem voor de bandenwissel of voor het krijgen van advies over nieuwe banden met ons contact op.

Kleine beurt

Het is belangrijk om jouw auto in een goede conditie te houden. Dit doe je door regelmatig jouw auto een kleine beurt te geven.

Bij een kleine beurt wordt de auto gecheckt op een aantal belangrijke punten zoals de remmen, accu, verlichting en banden. Door het laten doen van een kleine beurt komen eventuele problemen snel aan het licht. Dit voorkomt grotere problemen en dure reparaties. Een goed onderhouden auto is ook meer waard, wanneer je jouw auto later wilt verkopen.

Grote beurt

Bij een grote beurt wordt jouw auto gecontroleerd aan de hand van een lijst met tientallen controlepunten.

Belangrijke onderdelen van de auto worden nagelopen op eventuele beschadiging, werking en slijtage. Daarnaast verversen we de motorolie, doen een uitlijncontrole en vervangen het olie- en interieurfilter.

Naast de standaard werkzaamheden en controles bij een grote beurt, zijn er ook nog extra werkzaamheden die niet bij iedere grote beurt gedaan hoeven worden. Dit is afhankelijk van het merk en type auto en de richtlijnen van de fabrikant.

Distributieketting vervangen

Een distributieketting is duurzaam en sterker dan een distributieriem. Autofabrikanten hebben geen officieel interval voor de vervanging van de ketting.

Dat wil niet zeggen dat een distributieketting nooit hoeft te worden vervangen. Een distributieketting is aan slijtage onderhevig.

Wanneer de ketting te los gaat zitten, hoor je een ratelend geluid. Dit kan een belangrijk moment zijn om een nieuwe distributieketting te laten monteren. Hiermee voorkom je hogere reparatiekosten voor de auto. Neem bij een ratelende distributieketting met ons contact op of plan direct een afspraak in.

Distributieriem vervangen

Veel auto’s hebben een distributieriem. De distributieriem verbindt belangrijke motoronderdelen van jouw auto. Zonder de distributieriem werkt de motor niet.

Veel auto’s hebben een distributieriem. De distributieriem verbindt belangrijke motoronderdelen van jouw auto. Zonder de distributieriem werkt de motor niet.

Een distributieriem moet periodiek worden vervangen. In het instructieboekje van de auto staat om de hoeveel kilometer en/of jaren de distributieriem vervangen moet worden.

Als je het advies volgens het boekje opvolgt is er vaak niets aan de hand. Wanneer de distributieriem niet tijdig wordt vervangen en hierdoor breekt, is het belangrijk om direct de motor te stoppen. Hiermee verlaag je de kans tot verdere motorschade en blijft de reparatie beperkt tot het vervangen van de distributieriem.

Weet je niet wanneer een distributieriem moet worden vervangen, neem dan met ons contact op. Wij helpen jou graag verder.

De distributieriem zelf is niet duur. Toch kunnen de kosten van het vervangen van een distributieriem aanzienlijk zijn. De kosten verschillen per auto. Bij diverse auto’s moet de automonteur eerst meerdere onderdelen demonteren voor hij de distributieriem kan vervangen. De monteur is dan langer bezig met de klus en dit merk je in de prijs.

Neem met ons contact op voor de vervanging van de distributieriem of het verkrijgen van informatie of een vervanging van de distributieriem noodzakelijk is.

Katalysator vervangen

Katalysatoren zijn al tientallen jaren verplicht in auto’s voor het reduceren van de milieuvervuiling en de omzetting van giftige in niet-giftige gassen.

Een katalysator maakt deel uit van het uitlaatsysteem. Normaal gezien houden katalysatoren het een autoleven uit; defecten kunnen echter altijd voorkomen.

Helaas kan een katalysator niet gerepareerd worden en zitten er edelmetalen in verwerkt. Daarom moet dus het hele onderdeel vervangen worden. De kosten voor het vervangen van een katalysator lopen uiteen en zijn afhankelijk van het type en bouwjaar van jouw auto.

Een aantal symptomen waarbij je te weten komt of een katalysator kapot of slecht is:

  • Lampje check engine brandt op het dashboard
  • Rotte eiergeur uit uitlaat
  • Gebrek aan vermogen van de motor
  • Ratelend geluid
  • De auto start niet goed
  • Uitkomsten emissietest

Wil je de katalysator vervangen of wil je eerst meer informatie? Neem dan met ons contact op.

Koppeling vervangen

Dankzij een koppeling kun je vanuit stilstand soepel wegrijden, schakelen en stilstaan zonder de motor af te hoeven zetten. Soms is een koppeling aan vervanging toe als,

–          het toerental van de motor toeneemt zonder dat de auto veel sneller gaat rijden. Je hebt dan last van een zogenaamde slippende koppeling

–          de bediening van het koppelingspedaal zwaarder wordt

–          je het koppelingspedaal hoger moet laten opkomen om weg te kunnen rijden

–          het koppelingspedaal trilt

–          je ratelende geluiden hoort bij het schakelen of wegrijden

Hoe lang een koppeling meegaat is afhankelijk van de bediening van de auto. Het is iets te gemakkelijk om te stellen dat bij een kilometerstand tussen 150.000 en 200.000 km. de koppeling aan vervanging toe is. Rijd je veel in de stad, dan moet je veel schakelen en is er van meer slijtage sprake, dan dat je alleen maar op de snelweg rijdt. Wanneer je veel met een aanhangwagen rijdt dan zal de koppeling ook eerder slijten.  

Twijfel je over de staat van de koppeling, maak dan met ons een afspraak. Aan de hand van een controle kunnen wij aangeven of de koppeling wel of niet aan vervanging toe is.

Navigatie updaten

Wanneer je een gebruikte auto koopt of al jaren in bezit hebt, dan is de kans groot dat het navigatiesysteem niet up-to-date is.

Gebruik je het navigatiesysteem in de auto en niet een systeem zoals bijvoorbeeld Google Maps, dan is het raadzaam om de navigatie te updaten. Zo’n update bevat gegevens van wijzigingen en uitbreidingen van het wegennet en andere nuttige informatie zoals locaties van tankstations, restaurants en/of hotels.  Je kunt bij ons terecht voor de update van jouw navigatiesysteem. Neem voor de mogelijkheden en prijzen met ons contact op.

Olie verversen

De olie in de motor van de auto is een smeermiddel voor de draaiende delen. De olie is ook een koel- en reinigingsmiddel.

Als autobezitter is het belangrijk dat het oliepeil gecontroleerd wordt. De motor slijt sneller wanneer de motor te weinig olie bevat. Indien nodig kun je zelf olie bijvullen. Kijk in de handleiding van de auto om erachter te komen welke olie geschikt is voor jouw type auto. Koop de juiste olie bij de garage of tankstation.

Het is ook belangrijk om regelmatig de olie te verversen. Een goede smering van je motor verlengt de levensduur van je auto. Wij verversen de motorolie bij een grote beurt en/of kleine beurt, maar kunnen dit ook los voor jou verzorgen.

Hoe vaak de olie vervangen dient te worden hangt af van het type auto. Meer informatie staat mogelijk in het instructieboekje van de auto. Neem bij twijfel met ons contact op om te bepalen hoe vaak de olie van jouw auto vervangen moet worden. Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Remblokken vervangen

Dat remblokken slijten is heel normaal. Als je remblokken te dun worden door slijtage, zijn ze aan vervanging toe.

Dat remblokken slijten is heel normaal. Als je remblokken te dun worden door slijtage, zijn ze aan vervanging toe. Als je remblokken vervangen moeten worden, gebeurt dat altijd zowel aan de linker- als aan de rechterkant. Zo voorkom je een ongelijkmatige remwerking.

Wanneer moet je de remblokken vervangen?  Dit hangt onder andere af:

–          van jouw rijgedrag

–          van het gebruik van de remmen of dat er meer van de motorrem gebruik wordt gemaakt

–          van het gewicht van de wagen 

Gemiddeld genomen worden de remblokken tussen 30.000 en 50.000 kilometer vervangen. Het advies is wel om bij iedere 15.000 km de remblokken te laten checken. Wij controleren in ieder geval bij elke onderhoudsbeurt de dikte van de remblokken.

Wil je de remblokken laten vervangen of wil je dat wij een check uitvoeren, neem dan met ons contact op.

 

Remschijven vervangen

Dat remschijven slijten is heel normaal.  Als je bij het remmen trillingen voelt, of je merkt dat je remmen niet gelijk werken, kan dit met de remschijven te maken hebben.

Mogelijk is de remschijf krom, is er sprake van oxidatie of bevatten de remschijven diepe krassen. In dat geval moeten de remschijven worden vervangen. Remschijven worden altijd per paar vervangen.

Hoe lang gaan remschijven mee? Dit is niet precies aan te geven. Wanneer je bijvoorbeeld veel met files te maken hebt, dan komen de remschijven eerder voor vervanging in aanmerking. Het is geen vaste regel, maar grofweg gezien worden remschijven na iedere tweede vervanging van remblokken vervangen. Worden jouw remblokken na 40.000 kilometer vervangen, dan zullen de remschijven ongeveer na 80.000 kilometer aan de beurt zijn.

Wij controleren in ieder geval bij elke onderhoudsbeurt de kwaliteit van de remschijven.

Wil je de remschijven laten vervangen of wil je dat wij een check uitvoeren, neem dan met ons contact op.

Ruit repareren of vervangen

Ongetwijfeld heb je ooit een sterretje in de voorruit gehad. Kleine sterretjes kunnen flinke barsten worden, met als gevolg dat de voorruit moet worden vervangen.

Het repareren van het sterretje is dan ook aan te bevelen. Wij bekijken eerste de grootte van het sterretje om te kunnen bepalen of de ruit gerepareerd kan worden. Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden de reparatie van een ruit volledig.

Is de ruit niet te repareren, dan wordt de voorruit vervangen. Heb je een verzekering met ruitschadedekking? Dan kost het jou in de meeste gevallen niets. Mogelijk is er sprake van een eigen risico, dat staat in de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering.

Neem met ons contact op voor de reparatie van een sterretje of het vervangen van de voorruit.

Schokdempers vervangen

Schokdempers en veerpoten zijn onderdelen van de ophanging. Zij zorgen ervoor dat bij bijvoorbeeld verkeersdrempels de auto stabiel blijft rijden.

Schokdempers en veren zorgen voor een veilig en goed weggedrag.

Schokdempers zijn aan slijtage onderhevig, maar gaan vaak lang mee. De manier van rijden en het gewicht van de auto bepaalt de levensduur van schokdempers.

Bij de APK, maar ook bij een onderhoudsbeurt, worden de schokdempers altijd gecontroleerd. 

Twijfel je of de schokbrekers nog goed zijn of wil je de schokbrekers laten vervangen, plan dan direct een afspraak in. Wij helpen je graag.

Trekhaak installeren

Voor de installatie van een trekhaak ben je bij ons aan het juiste adres. Afhankelijk van jouw auto kun je kiezen voor een vaste trekhaak, een afneembare trekhaak of een wegdraaibare trekhaak.

De wegdraaibare trekhaak is niet voor iedere auto beschikbaar.

Naast het soort trekhaak zijn er ook verschillen in de kabelset waarmee de verlichting voorzien wordt van stroom. Voor een fietsendrager of eenvoudige aanhangwagen voldoet een 7-polige stekker meestal. Ga je de trekhaak ook gebruiken voor een caravan met constant stroomdraad, dan is de 13-polige stekker nodig. Er zijn ook verloopstekkers verkrijgbaar die van de 13-polige stekker een 7-polig stekker maken. Dat is wel zo makkelijk.

Wil je meer informatie over het installeren van een trekhaak. Neem dan met ons contact op.

Uitlaat repareren/vervangen

Bij een lek in de uitlaat moet een uitlaat(deel) vervangen of gerepareerd worden.

Is het gat niet zo groot, dan kun we de uitlaat meestal repareren. Is het een klein gaatje, dan kan dat vaak gewoon zonder de uitlaat te demonteren. Als het gat te groot is, dan is het verstandiger om de uitlaat of het uitlaatdeel te vervangen. Twijfel je over de werking van je uitlaat? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvende controle.

Veren vervangen

De vering van een auto zorgt voor wegligging en comfort. De vering is een combinatie van een veer en een schokbreker.

De meest toegepaste veren zijn schroefveren en bladveren. Maar zo heb je ook luchtvering en hydropneumatische vering. Veren zijn voor elk type auto anders en kunnen op verschillende manieren slijten. Wanneer je een krakend geluid of een andere wegligging ervaart dan kan dit met de veren te maken hebben. De echte oorzaak kunnen we bepalen wanneer je door ons een check laat uitvoeren.

Neem hiervoor met ons contact op. Je krijgt uiteraard eerst een toelichting van onze constateringen en een opgave van de kosten voor het repareren of vervangen van de vering van jouw auto.

Versnellingsbak reviseren / repareren

Gaat de bak haperen? Schakelt de bak stroef of heb je een vastzittende pook? Springt de pook soms uit de versnelling? Dan is de kans aanwezig dat de versnellingsbak van de auto defect is.

Gaat de versnellingsbak haperen? Schakelt de bak stroef of heb je een vastzittende pook? Springt de pook soms uit de versnelling? Dan is de kans aanwezig dat de versnellingsbak van de auto defect is.

 

Bij een defecte versnellingsbak zijn er drie opties:

–          er wordt een nieuwe versnellingsbak geplaatst

–          de versnellingsbak wordt gereviseerd of gerepareerd

–          de versnellingsbak wordt vervangen door een tweedehands versnellingsbak

Wanneer van garantie geen sprake is, dan is het plaatsen van een nieuwe versnellingsbak de duurste optie. Reviseren van versnellingsbakken is onze specialiteit. De versnellingsbak kan er na een revisie weer jaren tegen, omdat versleten onderdelen vervangen zijn. Je bespaart met een revisie ook veel geld uit. Het repareren van een versnellingsbak is ook vaak mogelijk. In tegenstelling tot een revisie wordt de versnellingsbak niet volledig hernieuwd. Alleen de defecte onderdelen worden gerepareerd.

Afhankelijk van de situatie geven wij advies wat het beste is om te doen, waarbij wij de bovengenoemde drie opties met jou bespreken. Uiteraard hoort daarbij ook een prijsopgave zodat je een goede afweging kunt maken.

Winterbanden / all season banden

Niet alleen als je op wintersport gaat zijn winterbanden de beste keuze. Ook in Nederland met vlakke wegen en zachte winters.

Bij 7 graden of minder hebben winterbanden meer grip als zomerbanden. Winterbanden zijn gemaakt van een andere samenstelling rubber en hebben meer profiel. Het hebben van winterbanden zorgt voor een flink kortere remweg.

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook all season banden. Dit type band is een compromis tussen een zomer- en een winterband. All season banden hebben duidelijke voordelen ten opzichte van zomerbanden in de winter maar ook duidelijke tekortkomingen ten opzichte van winterbanden in de winter. Blijf je in de winter in Nederland rijden, dan zijn de all season banden zeker een optie. Wil je meer over winterbanden of all season banden weten, neem dan met ons contact op.

Wintercheck

De winter is het seizoen met de meeste pechgevallen. De wintercheck zorgt ervoor dat jouw auto in goede conditie veilig de winter door kan.

Tijdens de wintercheck wordt er gekeken of de verlichting, ruitenwissers en de accu werken. Daarnaast wordt er gekeken of de banden genoeg profiel hebben en de vloeistoffen zijn gevuld. Neem voor de wintercheck met ons contact op.

Zomercheck

Als je met vakantie gaat, rijd je meestal meer kilometers met de auto dan normaal.

In de zomer is het ook nog eens een stuk warmer. Het is verstandig om, voordat je op vakantie gaat, de auto te laten checken. Wij controleren of de airconditioning goed werkt, de banden in orde zijn en alle belangrijke vloeistoffen gevuld zijn. Na de zomercheck kun je weer met een gerust hart de weg op. Neem voor de zomercheck met ons contact op.

Uiteraard kan jouw (potentiële) klant via jouw website met een contactformulier, telefoon of e-mail een afspraak te maken.

 

Zie onderstaand voorbeeld

Ben je geïnteresseerd? Neem dan met ons contact op.

Vraag onze gratis handleiding online marketing aan

Geen dure termen als het niet nodig is, maar gewoon een handig hulpmiddel met handige tips om een start te maken.

 

Bedankt, wij zullen jouw aanvraag snel opvolgen