Toelichting registreren zakelijke incasso (SEPA) bij de bank.

Heb je liever een PDF van deze toelichting klik hier

Toelichting registreren van een SEPA machtiging bij de bank

Bij een zakelijke incasso dienen twee zaken te worden geregeld.

 1. Aan jou wordt door ons verzocht een zakelijke (business-to-business) machtiging aan Automotive Ads B.V. af te geven. De handelsnamen Voor Auto en Voor Mobiliteit vallen onder de besloten vennootschap Autmotive Ads B.V. De machtiging is via onze overeenkomst geregeld.
 2. Je laat bij jouw eigen bank registreren dat je deze machtiging daadwerkelijk hebt verstrekt. Hieronder tref je meer informatie over het registreren van een zakelijk incasso.

Ad. 1 Incassant ID en machtigingskenmerk
Op de afgegeven machtiging middels de ondertekende overeenkomst (ook wel mandaat genoemd) zie je ons Incassant ID (NL35ZZZ747812510000). Dit is een uniek kenmerk waaraan Voor Mobiliteit herkend kan worden. Jouw machtigingskenmerk is eveneens uniek. Dat betekent dat dit machtigingskenmerk alleen gebruikt wordt voor de machtiging die je aan ons heeft gegeven.

Ons Incassant ID en jouw machtigingskenmerk staan altijd in de omschrijving van de incasso op jouw rekeningafschrift. De tenaamstelling van onze rekening-courant is Voor Mobiliteit. Deze naam zal je op het rekeningafschrift gaan zien.

Ad. 2 Hoe werkt het registreren van een SEPA-machtiging bij de bank?

Hier kunnen we jou voor een aantal banken bij helpen. In ieder geval bij Rabobank, ING en Knab dien je zelf online de machting registreren. Na ontvangst van de ondertekende overeenkomst met ons, sturen wij jou via e-mail (Rabobank / ING / Knab)  of per post (de andere banken) het registratieformulier toe. De fysieke formulieren kun je ondertekend naar jouw bank sturen.

 • Pas nadat jouw bank de gegevens gecontroleerd en geregistreerd heeft, kan de zakelijke Europese incasso worden uitgevoerd.
 • Jouw bank informeert jou wanneer deze registratie succesvol voor jou is afgerond.
 • Door ondertekening van het registratieformulier geef je jouw bank tevens toestemming om de op dit registratieformulier vermelde gegevens aan ons te verstrekken. Dat gebeurt in veel gevallen niet. We stellen het daarom op prijs wanneer je ons informeert wanneer de registratie gelukt is.

Toelichting registratie per bank

ABN AMRO Bank

Wij sturen jou een digitaal ingevuld registratieformulier per post. Na ondertekening mag het formulier opgestuurd worden naar:

ABN AMRO PCC Operations, Antwoordnummer 39360, 1090 WC Amsterdam, Paccode AA8431

Als bevestiging van de registratie ontvangen wij graag een kopie van de registratie.

ING Bank
Je dient de machtiging te registreren bij ING via Mijn ING Zakelijk of met het formulier Incassomachtigingen beherenJe dient bij de registratie in ieder geval de volgende gegevens in te vullen:

 • de naam van de incassant        Automotive Ads B.V.
 • het incassant ID                          NL35ZZZ747812510000
 • het machtigingskenmerk;         dit nummer krijg je van ons en staat ook op het registratieformulier vermeld.

KNAB bank
Je dient deze machtiging zelf bij jouw bank te registreren via een persoonlijke bankomgeving. Ga naar het menu zakelijk en klik op zakelijk incasso. Je dient bij de registratie in ieder geval de volgende gegevens in te vullen:

 • de naam van de incassant        Automotive Ads B.V.
 • het incassant ID                          NL35ZZZ747812510000
 • het machtigingskenmerk          dit nummer krijg je van ons en staat ook op het registratieformulier vermeld.

Vervolgens bevestig je de zakelijke Europese incasso met behulp van je bankpas en cardreader. Zodra je de ingevulde gegevens hebt bevestigd registreert Knab jouw de zakelijke incasso. Als bevestiging van de registratie ontvangen wij graag de bevestigingsmail.

Rabobank 

Je kunt een zakelijke machtiging bij de Rabobank makkelijk registreren via zakelijke internetbankieren op een zakelijke rekening en uitsluitend met een zakelijke pas.  Je dient bij de registratie in ieder geval de volgende gegevens in te vullen: 

 • de naam van de incassant        Automotive Ads B.V.
 • het incassant ID                          NL35ZZZ747812510000
 • het machtigingskenmerk          dit nummer krijg je van ons en staat ook op het registratieformulier vermeld.

Overige banken
In alle andere gevallen dient de registratie plaats te vinden door middel van een registratieformulier wat wij na ontvangst van de ondertekende overeenkomst naar jou toesturen. Wij zullen het formulier vooraf met de ons bekende gegevens invullen.

Wij verzoeken je het bijgevoegde registratieformulier in te vullen en het origineel naar jouw bank door te sturen.  Als bevestiging van de registratie ontvangen wij graag een bevestiging dat de registratie gelukt is.

Geen terugboekingsrecht
De Bedrijven incasso kent geen terugboekingsrecht. Dit betekent dat je bedragen die geïncasseerd zijn, niet meer kunt laten terugboeken nadat ze van jouw rekening zijn afgeschreven. Mocht er onverhoopt een onterechte boeking hebben plaatsgevonden, garanderen wij je dat het bedrag binnen 2 werkdagen teruggeboekt wordt.

Wij zullen je uiterlijk 5 dagen voor de afschrijving informeren over de incassodatum en het incassobedrag. Je hebt vervolgens het recht om tot en met de dag van uitvoering aan jouw bank de opdracht te geven om de incasso niet uit te voeren.

Wil je weten hoe een registratieformulier eruit ziet? Een blanco registratieformulier kun je hier downloaden.

Heb je nog vragen over automatisch incasseren of het registeren van jouw machtiging bij jouw bank?

Wij staan je graag te woord. Wij zijn te bereiken op 085 – 0606411 of via alles@voormobiliteit.nl

 

 

Vraag onze gratis handleiding online marketing aan

Geen dure termen als het niet nodig is, maar gewoon een handig hulpmiddel met handige tips om een start te maken.

 

Bedankt, wij zullen jouw aanvraag snel opvolgen