Er is in het verleden zowel in binnen- en buitenland veel geschreven over de timing van het plaatsen van berichten op social media. De vraag kan worden gesteld of je absoluut kan stellen op welke dag en tijdstip je berichten moet plaatsen. Wanneer jouw doelgroep van de gemiddelde dagen en tijdstippen afwijkt, zal je planning van plaatsing toch anders zijn. Onderstaande moet je dan ook zien als richtinggevend. Plaats berichten op verschillende dagen en tijdstippen en vergelijk of onderstaande bij jouw doelgroep van toepassing is.

Hieronder een overzicht van de verschillende social media kanalen:

Instagram

Berichten op Instagram worden het meest rond de lunch en ’s-avonds na het werk bekeken  (na 19.00 uur). De beste dagen om op Instagram te posten zijn maandag, woensdag en donderdag. Woensdag is van die dagen de beste dag. Zaterdag en zondag zijn niet de dagen om berichten op Instagram te posten.  

Facebook


Plaats ’s middags berichten op jouw bedrijfspagina.  Er wordt gesproken over het tijdvak 13.00 – 16.00 uur. In tegenstelling tot Instagram worden de berichten op Facebook ook op de desktop (PC) gelezen en wordt er dus ook sneller onder werktijd op Facebook gekeken. De beste dagen om op Facebook te posten zijn donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In het weekend is de betrokkenheid op Facebook het grootst.

LinkedIn

Een goed tijdstip om berichten op LinkedIn te plaatsen is in de ochtend na tien uur. LinkedIn wordt vooral gebruikt door recruiters, accountmanagers en ondernemers en wordt daarom ook vaak tijdens werkuren gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat je het beste de berichten op dinsdag, woensdag en donderdag kan plaatsen. In het weekend en na werktijd zijn minder geschikte tijden om berichten te plaatsen.

Twitter

De beste tijd om voor jouw bedrijf op Twitter te posten is tijdens de lunchpauze van 12.00 uur tot 13.00 uur Het plannen van berichten vlak voor de lunch werkt ook goed.Door elke dag van maandag tot en met vrijdag tijdens de lunch te posten, kun je de betrokkenheid van sociale media vergroten. Misschien herken je zelf ook dat er tijdens lunchtijd meer berichten jouw kant opkomen. In het weekend tweets plaatsen is niet aan te raden.

Pinterest

De berichten op Pinterest worden het meest in de ochtend en in het weekend bekeken. Zaterdag is de beste dag om berichten te plaatsen.

YouTube

De meeste kijkers van YouTube video’s doen dat door de week in de avond. Je kunt dan ook het beste de berichten in de middag op YouTube plaatsen. Ook in het weekend wordt er veel naar video’s op YouTube gekeken. Plaats de berichten dan vooral in de ochtend.

Testen met jouw doelgroep

Zoals al eerder aangegeven gaat het hier om gemiddelde waarden. Door te testen kan je zien of jouw doelgroep inderdaad niet van bovengenoemde dagen en tijdstippen afwijkt.  Het kan ook handig zijn om jouw concurrenten in de gaten te houden. Wanneer de doelgroep hetzelfde is en je ziet een grote betrokkenheid bij de geplaatste berichten, dan zou je die tijdstippen ook kunnen opnemen. Leg uiteindelijk in een overzicht per kanaal vast wat de beste dagen en tijdstippen zijn op berichten te plaatsen.

Het plannen van berichten op social mediakanalen

Aan de hand van handige toepassingen is het mogelijk om jouw berichten op Facebook, Instagram, LinkedIn en andere social mediakanalen vooruit te plannen. Met deze toepassingen (planners) bespaar je tijd.

Met de ene toepassing kun je alleen berichten plannen, andere toepassingen bieden weer meer functionaliteiten. Verschillende planners bieden een gratis versie of een gratis proefperiode, waarmee je kan proberen of het voor jou kan werken. Een aantal voorbeelden van planners zijn bijvoorbeeld Hootsuite, Tailwind, Buffer en Later.

VoorMobiliteit.nl  |  VoorAuto.nl | VoorTweewieler.nl

Wij helpen graag jouw online vindbaarheid te vergroten. Bel of mail ons gerust!

Tel.: 085 – 06 06 411

E-mail: alles@voormobiliteit.nl

Wil je zelf met online marketing aan de slag gaan? Vraag dan onze gratis handleiding online marketing op. Vraag aan

 

Vraag onze gratis handleiding online marketing aan

Geen dure termen als het niet nodig is, maar gewoon een handig hulpmiddel met handige tips om een start te maken.

 

Bedankt, wij zullen jouw aanvraag snel opvolgen